Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

2011 рік має стати роком прориву в сільському господарстві області

2011 рік має стати роком прориву в сільському господарстві області

Таке завдання перед аграріями області на наступний рік поставив голова ХОДА Михайло Добкін, і в області робиться все, аби по показниках сільгоспвиробництва Харківщина посіла гідне місце серед областей України. Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заявив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

«Ми плануємо в 2011 році збільшити поголів’я великої рогатої худоби на 2 500 голів (на 1,3%), свиней – на 42,7 тис голів (на 16%), овець та кіз – на 1,3 тис голів (на 2%), птиці – на 200 тис голів (на 2%), - оприлюднив плани ХОДА Віталій Володимирович. - Виробити молока в 2011 році 485 тисяч тонн (збільшити на 4%), довести обсяги реалізації худоби та птиці в живій вазі до 120 тис тонн (плюс 5%). Виробити яєць 1,1 млрд шт. (збільшення на 3%)».

Для реалізації планів із збільшення поголів’я тваринництва запроваджується і зміцнення кормової бази: «Ми плануємо збільшити кормовий клин на 15% і в цілому посіви кормових культур складуть 154,6 тис га (в 2010 році посіви складали 134 тис га), тобто на 20 тис га ми збільшуємо кормовий клин. В структурі кормових угідь буде збільшена кількість багаторічних та однорічних трав».

При цьому Віталій Володимирович підкреслив, що, незважаючи на складні умови 2010 року, в тваринництві були досягнуті непогані результати: «Якщо брати всі галузі тваринництва, так практично по всіх є збільшення виробництва валової продукції, за виключенням виробництва молока. Молока було вироблено на 1,7% менше, ніж у попередньому році».