Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Старовірівська школа отримала новий шкільний автобус

Старовірівська школа отримала новий шкільний автобус

Сьогодні в селі Старовірівка Нововодолазького району Харківської області відбулася урочиста церемонія передачі шкільного автобуса, придбаного за рахунок коштів державного бюджету вартістю 292,963 тис. грн.Староверівській середній загальноосвітньій школі.  

У церемонії передачі ключів від автобуса взяв участь начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал, голова постійної комісії з питань науки, освіти, культури, історичної спадщини, духовності та національних меншин Лідія Дулуб, голова районної ради Олег Агапов, голова райдержадміністрації Світлана Ротач, вчительський склад школи, а також учні Староверівської середньої загальноосвітньої школи.

 За словами начальника Головного управління освіти і науки ХОДА, придбання автобуса здійснювалася по лінії Міністерства освіти і науки України. «У 2010 році за рахунок коштів державного бюджету для п'яти районів Харківської області було придбано 5 автобусів, а також 1 автобус за проектом Світового банку зі спеціального фонду «Рівний доступ до якісної освіти в Україні», - зазначив Роман Шаповал. - Я думаю, що тепер питання з транспортом для школярів вирішено». 

Він підкреслив, що забезпечення Харківського регіону автобусами неможливо було б здійснити без підтримки голови ХОДА Михайла Добкіна, а також Нововодолазького районної ради та райдержадміністрації.

Роман Шаповал висловив упевненість, що це не останній автобус, що поставляється в рамках програми «Шкільний автобус» в Нововодолазький район. «Ми зробимо все можливе, щоб вирішити проблему з доставки дітей шкільного та дошкільного віку в навчальні заклади», - акцентував він.

Директор Староверівської школи Олена Соловйова підкреслила: «Наші школярі, які живуть в сусідніх селах, добиралися до школи пішки. Особливо складно було в зимовий час. Але тепер, коли у нас є новий автобус, ми зможемо возити дітей на екскурсії в Харків та інші міста».