Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Кушнарьов завжди випереджав свій час. Михайло Добкін

Євген Кушнарьов завжди випереджав свій час. Михайло Добкін

«Сьогодні кожен з нас в душі звертався до Євгена Петровича, згадував і думав про нього. Господь Бог дав мені можливість пройти дорогами, якими пройшов Євген Петрович, і можу вам сказати, що, як «государева людина», він завжди випереджав свій час: і на посаді мера, і на посаді губернатора. Він був завжди попереду. Він дав дорогу в життя дуже багатьом людям. Сьогодні, через 4 роки з дня тієї безглуздої і страшної трагедії його ім'я як і раніше має таку силу, яка здатна зібрати разом людей абсолютно різних поглядів і світоглядів», - зазначив під час вечора пам'яті Євгена Кушнарьова голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За його словами, Євген Кушнарьов в історії України - особистість неординарна, яскрава, унікальна. «Його можна порівняти тільки з Дмитром Багалієм, який, на мій погляд, не зовсім відбувся як адміністратор, але був прекрасним політиком. Євген Кушнарьов, навпаки, відбувся і як адміністратор, і як політик. Це були особливі люди для своєї епохи. Дмитро Багалій зумів зібрати всю складну, неоднозначну історію міста Харкова в дуже цікавий твір, який через безліч років перевидав Євген Петрович Кушнарьов, який почав писати абсолютно нову сторінку історії Харкова», - підкреслив Михайло Добкін.

Він також зазначив, що не може зарахувати себе до друзів Євгена Кушнарьова, тому що не має на це права, і, на жаль, не може зарахувати себе до його учнів. «Хоча дуже багато з того доброго, що, я сподіваюся, вдається робити мені, я перейняв у нього, тим не менш, занадто маленький часовий період я мав честь бути поруч і вбирати від нього дуже багато мудрості. Він завжди намагався терпляче пояснити мені, що потрібно робити, і чому він наполягає саме на такому розвитку подій», - підкреслив голова ХОДА.

За його словами, серед багатьох речей, подій і людей, якими по праву пишаються харків'яни, Євген Кушнарьов посідає своє законне місце. «Він назавжди залишиться в історії нашого міста, області, в історії нашої країни. Ніщо і ніхто не зможе змінити його ролі в становленні Харкова, в тому, що наша область по праву є однією з провідних в країні, і в тому, що саме наш край, наш менталітет, наші історичні корені здатні дати країні таких людей як Євген Петрович . Він завжди буде дороговказом для багатьох політиків, господарників, які, рівняючись на нього, будуть намагатися зробити стільки ж багато добрих справ, скільки зробив він. Вічна йому пам'ять і глибока повага сучасників і послідовників», - підкреслив Михайло Добкін.