Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівники області та міста вшановують пам'ять Євгена Кушнарьова, якому сьогодні виповнилося б 60 років

Керівники області та міста вшановують пам'ять Євгена Кушнарьова, якому сьогодні виповнилося б 60 років

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступники голови ХОДА, представники органів місцевого самоврядування, політичних партій і громадських організацій вшанували пам'ять відомого політичного і громадського діяча сучасної України Євгена Кушнарьова, якому сьогодні виповнилося б 60 років, і поклали квіти до його могили на другому міському кладовищі.

Довідково:
Євген Петрович Кушнарьов народився 29 січня 1951 року в Харкові. У 1989 році став одним із засновників демократичної платформи Комуністичної партії України в Харкові. У 1990 році Кушнарьов став народним депутатом України першого скликання, брав участь у розробці конституції і закону України "Про місцеве самоврядування в Україні". У тому ж році був обраний до Харківської міської ради, який згодом і очолив. У 1994 році обраний мером Харкова. З 1994 року по 1997 рік очолював Асоціацію міст України.
З грудня 1996 року до листопада 1998 року очолював адміністрацію Президента України. Був головою Комісії з державних нагород України, заступником голови Державної комісії з проведення в Україні адміністративної реформи, членом Ради національної безпеки і оборони України.
У 1995 році очолив Народно-демократичне об'єднання "Нова Україна", а в 1996 році став одним із засновників Народно-демократичної партії.
У жовтні 2000 року став губернатором Харківської області. У грудні 2004 року заснував політичну партію "Нова демократія", на її з'їзді в січні 2005 року був обраний генеральним секретарем партії. У листопаді 2005 року "Нова демократія" об'єдналася з Партією регіонів, а сам Кушнарьов увійшов до виборчого списку регіоналів.
Кушнарьов був обраний до Верховної Ради України в березні 2006 року. Увійшов до фракції Партії регіонів, ставши заступником голови фракції Віктора Януковича.