Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Скорочення представництв міністерств і відомств на місцях неминуче. Володимир Бабаєв

Скорочення представництв міністерств і відомств на місцях неминуче. Володимир Бабаєв

За словами першого заступника голови ХОДА Володимира Бабаєва, скорочення представництв центральних органів влади на місцях - це необхідний захід, покликаний заощадити кошти державного та місцевих бюджетів, а також зробити роботу чиновників максимально ефективною. Про це Володимир Бабаєв заявив 28 січня під час наради з питань оптимізації діяльності територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

«Скорочення представництв міністерств і відомств на місцях неминуче. Перед нами зараз стоїть завдання розібратися, які з них потрібні, а від яких ми змушені відмовитися, тому що їх функції або дублюються, або взагалі застаріли, тому що суспільство ставить вже зовсім інші завдання. Крім того, потрібно звернути увагу на фінансову складову, на зарплату спеціалістів.

Є безліч прикладів, коли висококласні професіонали йшли з державної служби у приватний бізнес, тому що там платять у кілька разів більше. Те ж саме стосується і молодих фахівців, які, попрацювавши трохи і набравшись досвіду, йдуть його реалізовувати в структури з більш гідною зарплатою», - підкреслив перший заступник голови області.

Як нагадав у ході наради голова ХОДА Михайло Добкін, половину коштів, зекономлених завдяки реструктуризації, планується пустити на підвищення зарплат співробітникам державних служб.