Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наше завдання - створення нової системи взаємодії в системі державних органів влади. Михайло Добкін

Наше завдання - створення нової системи взаємодії в системі державних органів влади. Михайло Добкін

Існуюча система роботи територіальних представництв центральних органів влади не ефективна і потребує серйозного реформування, - підкреслив 28 січня голова ХОДА Михайло Добкін у ході наради з питань оптимізації діяльності територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади. За словами голови області, реорганізація роботи представництв міністерств і відомств на місцях дозволить суттєво заощадити бюджетні кошти, а також зробити роботу чиновників максимально ефективною і відкритою.

«Наше завдання - створення нової системи взаємодії в системі державних органів влади, тому що існуюча на сьогоднішній день система не ефективна. Кількість контролюючих органів надмірно велика, і багато хто працює вже не на випередження порушень, а на їх банальну фіксацію. Цей механізм потрібно змінити», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, мова не йде про просте зменшення чисельності чиновників, хоча і це є необхідним заходом. Для того, щоб той же обсяг роботи менша кількість людей виконувала більш ефективно, необхідно повністю змінити схему їх роботи. Зокрема, мова йде про перегляд функцій різних організацій, які часто дублюються.

«Реорганізація необоротна. Це дозволить відпрацювати ефективну модель як управління, так і взаємодії між органами державної влади та територіальними громадами», - підкреслив Михайло Добкін.