Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реалізація програми енергозбереження в Харківській області допомогла заощадити регіону 255 млн. грн. Володимир Бабаєв

Реалізація програми енергозбереження в Харківській області допомогла заощадити регіону 255 млн. грн. Володимир Бабаєв

Завдяки реалізації програми з енергозбереження, Харківської області у 2010 році вдалося заощадити 215 тис. тонн умовного палива. Про це в ході програми «Час влади» в ефірі Харківського обласного телебачення повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв.  

«Ми провели більше 1000 заходів у рамках цієї програми. У результаті цього ми заощадили 255 млн. грн., - Зазначив Володимир Бабаєв. - В Харківській області є досить гарні показники по економії газу, електричної та теплової енергії». 

Також Володимир Бабаєв відзначив, що основним споживачем електроенергії є промислова сфера.«Ми досягли серйозних результатів, тому що наші підприємства практично пішли від теплопостачання від центральних магістралей. Практично на кожному заводі використовуються різні види нових технології в опаленні, зокрема, «Точприлад» задіяв електрокотли, «Турбоатом», «Електроважмаш» та інші великі підприємства - інфрачервоні прилади опалення. Таким чином, ми знизили споживання газу, що є другою складовою частини нашої програми», - підкреслив він. 

За його словами, електричне опалення дуже важливо, тому що використання тризонного тарифу, де коефіцієнт нічного споживання становить 0,35, а денного 1,05 дає відчутну економію.«Наприклад, завод «Точприлад»  за опалювальний сезон витратив на опалення в 2 рази менше коштів, ніж при централізованому опаленні, - акцентував перший заступник голови області.

- Ми розробили відповідно до цієї програми паливно-енергетичний баланс Харківської області, який дозволяє чітко регулювати ситуацію зі споживання теплової та електричної енергії, вугілля, нафтопродуктів, і таким чином порівнювати наші показники по їх видобутку. По електричній енергії ми задіємо всього 50% своїх потужностей, що, безумовно, для Харківської області явно недостатньо і сьогодні відпрацьовується можливість постачання електроенергії в сусідні області».