Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Землю потрібно віддавати тим, хто вміє на ній працювати і здатний приносити користь державі. Михайло Добкін

Землю потрібно віддавати тим, хто вміє на ній працювати і здатний приносити користь державі. Михайло Добкін

«Харківська область повинна бути максимально готовою до проведення земельної реформи, яка буде цього року. Я думаю, що немає тих причин, які могли б перешкодити скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, що сформує абсолютно новий ринок власників землі. Найголовніше завдання в цьому процесі - прибрати з нього спекулянтів землею, які будуть купувати її лише з метою подальшого перепродажу. Земля повинна дістатися тим, хто здатний на ній працювати, у кого є гроші, знання і досвід роботи з землею», - зазначив в ефірі програми «Час влади» на ХОДТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. 

За його словами, після проведення реформи земля стане заставним механізмом, що буде залучати додаткові інвестиції як від українських банків, так і від закордонних. «Це дасть можливість купувати ще більше техніки, набувати нові технології та вносити в землю ті добрива, які не працюють на наступний рік, а які дають ефект протягом 5-7 років. Зараз це практично ніде не робиться, оскільки люди не впевнені в тому, що у них не заберуть землю через 2-3 роки», - підкреслив Михайло Добкін.

Крім того, за словами голови ХОДА, величезні території знаходяться в земельному запасі: «Ця земля належить державі і зараз не використовується. Десь її засівають нелегально, десь вона поросла бур'яном і не приносить користь країні. Землю потрібно віддавати тим, хто з її допомогою здатний працювати на благо держави».