Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Сапронов провів апаратну нараду у Дергачівському районі

Юрій Сапронов провів апаратну нараду у Дергачівському районі

У ході робочої поїздки до Дергачівського райоу заступник голови ХОДА Юрій Сапронов провів апаратну нараду з керівництвом району. Разом з головою Дергачівської РДА Володимиром Кацубою він обговорив основні пріоритети розвитку району, а також окреслив шляхи вирішення найбільш гострих проблем Дергачівщини.

Як було відзначено в ході наради, в Дергачівському районі існує можливість реалізації кількох проектів, які можуть дати поштовх економічному розвитку району. Зокрема, мова йде про організацію крапельного поливу овочевих і садових плантацій, а також створення розплідника декоративних рослин.

«У нас є робоча група, яка готує проект крапельного поливу по двох напрямах - овочівництво і рослинництво. Є турецький інвестор, який готовий у цю справу вкладати свої гроші. Я думаю, ми зробимо пілотний проект по крапельному поливу саме в Дергачівському районі. Я вважаю, що організація крапельного поливу овочів і плодових дерев у вас - це цілком реальний проект. Що стосується розплідника декоративних рослин, то цю тему потрібно ретельно розглянути, але я думаю, що це також життєздатний проект», - зазначив Юрій Сапронов.

Крім цього в Дергачівському районі готові організувати промислову розробку двох родовищ якісної глини.Також перспективним напрямком керівництво району вважає будівництво котеджного селища на території села Чайківка, що за кілька кілометри від Харкова.

Що стосується соціальних проектів, то в числі першочергових питань у Дергачівському районі знаходиться капітальний ремонт дитячого дошкільного закладу на 120 осіб, який не працює вже кілька років, а також будівництво поліклініки.