Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реалізація інноваційних проектів на Харківщині розпочнеться в кінці 2011 - першій половині 2012 року. Юрій Сапронов

Реалізація інноваційних проектів на Харківщині розпочнеться в кінці 2011 - першій половині 2012 року. Юрій Сапронов

«Як заявив Президент України Віктор Янукович, найближчим часом в Україні з'являться національні проекти на підтримку інноваційного виробництва. У Харківській області вже розроблені концепції створення українсько-російського технопарку «Слобожанщина» на базі ФЕДу та технополісу «П'ятихатки» на базі ННЦ ХФТІ. Реалізацію цих проектів планується розпочати в кінці 2011 - першій половині 2012 року.

Триває робота над концепцією IT-парку. При реалізації цих проектів облдержадміністрацією обов'язково буде врахований досвід і «Силіконової долини», і російського іннограду Сколково», - повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов.

Заступник голови облдержадміністрації зазначив, що за оцінками експертів у 2011 році IT-фахівці будуть найбільш затребувані на ринку професій.

«Найближчі кілька років Україну очікує дефіцит програмістів, частково через те, що кваліфіковані фахівці працюють "вчорну"за кордоном. Харків - студентське місто, місто талановитих вчених, яким реалізація інноваційних проектів на Харківщині допоможе за достойну плату реалізувати свої ідеї на рідній землі, а не шукати роботу за межами України», - підкреслив Юрій Сапронов.