Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми будемо ініціювати законодавчі зміни, щоб створити систему, яка сама змусить людей платити правильну зарплату. Сергій Авершин

Ми будемо ініціювати законодавчі зміни, щоб створити систему, яка сама змусить людей платити правильну зарплату. Сергій Авершин

Як повідомив 26 січня під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник ГУ економіки ХОДА Сергій Авершин, в 2011 році в Харківській області буде активізована робота по боротьбі з виплатою зарплати «у конвертах», а також зарплатами нижче мінімальних.

«Цього року ми з новою силою продовжуємо боротися з цим явищем системно. Будемо ініціювати законодавчі зміни, щоб створити систему, яка сама змусить людей платити правильну зарплату. Це найскладніше, що треба зробити, але зробивши це один раз, ми надовго позбавимося цієї проблеми», - підкреслив Сергій Авершин.

За його словами, з усіма головами місцевих адміністрацій проведені співбесіди, а також складені бази даних усіх підприємств, які виплачують занадто низьку зарплату своїм співробітникам.

«Відома точна кількість підприємств на території кожного району області, кількість офіційно зареєстрованих працівників, їх зарплата. Працює податкова інспекція, ми підключимо органи прокуратури, щоб з'ясовувати, на яких підприємствах і з яких причин зарплату платять нижче мінімальної або в конвертах, і я сподіваюся, що всі справи будуть доведені до логічного завершення», - зазначив Сергій Авершин.