Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми зосереджені на формуванні ринку, який би функціонував за реальними ринковими законами. Сергій Авершин

Ми зосереджені на формуванні ринку, який би функціонував за реальними ринковими законами. Сергій Авершин

Як зазначив 26 січня під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник ГУ економіки ХОДА Сергій Авершин, в умовах ринкової економіки ціни регулювати дуже складно, тому в Харківській області роботу націлено в першу чергу не на їх штучне стримування, а на створення ринку, що функціонував би за суворими економічними законами.

«Ми зосереджені на формуванні ринку, який би функціонував за реальними ринковими законами. Це означає, що процес формування ціни на ринку повинен відповідати певним економічним стандартам. Людина, що продає на ринку свою продукцію, не повиненна прийти і подивитися, скільки коштує сьогодні на ринку така продукція, щоб за такою ж ціною її продавати. У кожного є свої умови роботи, кожен повинен прагнути до найвищої якості і найменших витрат для випуску однієї одиниці продукції. Тому в даному випадку той, хто працює більш ефективно, більш вдумливо і усвідомлено, і має одержувати найбільший прибуток», - підкреслив Сергій Авершин.

За його словами, центром ринкового механізму у здоровій економіці є покупець, який визначає, яку ціну він готовий заплатити за ту чи іншу продукцію, а також якої вона має бути якості при такій вартості.