Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання відновлення автобусного маршруту Харків-Грайворон вирішується на рівні Прем'єр-міністрів

Питання відновлення автобусного маршруту Харків-Грайворон вирішується на рівні Прем'єр-міністрів

В даний час питання відновлення автобусного маршруту Харків-Грайворон вирішується на рівні Прем'єр-міністрів Російської Федерації та України. Про це повідомив в ході он-лайн конференції в прес-центрі газети «Комсомольська правда в Україні» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Він нагадав, що ця проблема в числі інших обговорювалася в ході його останньої зустрічі з губернатором Бєлгородської області Євгеном Савченком. «Ми цю проблему направили через Миністерства іноземних справ кожен своєму Прем'єр-міністрові. Питання вже стало предметом роботи Кабінету міністрів з нашого боку і Уряду Росії. На одній з найближчих зустрічей Президентів України і Російської Федерації це питання буде порушено, і, я сподіваюся, вирішено раз і назавжди», - сказав Михайло Добкін.

Голова облдержадміністрації пояснив складнощі з відновленням маршруту Харків-Грайворон тим, що Прикордонна служба ФСБ РФ не дає дозволу на перетин кордону в необлаштованих місцях і в даний час не має повного обсягу фінансування для організації повноцінного пункту перетину. «У російському законодавстві більш жорсткі вимоги до пунктів перетину кордону. Якщо у нас достатньо на такому пункті поставити облаштований вагончик і нести там скорочене чергування, то російське законодавство вимагає обов'язково капітальну будову, повний склад прикордонників та іншого персоналу», - повідомив Михайло Добкін.