Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові буде встановлено меморіальну дошку Йосипу Сліпому

У Харкові буде встановлено меморіальну дошку Йосипу Сліпому

Як повідомив 21 січня в ході суспільно-політичного ток-шоу «Шустер LIVE» на Першому національному телеканалі голова ХОДА Михайло Добкін, меморіальна дошка архієпископу української Греко-католицької церкви Йосипу Сліпому, яка була демонтована у Харкові, знову буде встановлена в місті.

«Багато ЗМІ озвучували обурення Львівської міської та обласної рад, Тернопільської обласної ради, мера міста Львова з приводу того, що в Харкові була демонтована пам'ятна дошка Йосипу Сліпому, архієпископу української Греко-католицької церкви. Ця дошка з'явилася в 2005 році, коли і мером, і губернатором були представники «Нашої України». Вона з'явилася незаконно, без жодного документа, і через кілька років була демонтована за рішенням суду після позову певних громадських організацій.

Я зустрівся на засіданні Ради регіонів з Андрієм Садовим, і ми вирішили, що ця дошка знову з'явиться в місті. Ми поставили єдину умову: там не буде ніяких згадок про УПА, нічого такого, що буде викликати роздратування багатьох ветеранів. Це буде пам'ятна дошка священику, архієпископу Греко-католицької церкви, який знаходився в пересильній тюрмі в Харкові», - підкреслив голова області.