Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За індексом споживчих цін за 2010 рік Харківська область посіла 13 місце в Україні

За індексом споживчих цін за 2010 рік Харківська область посіла 13 місце в Україні

Незважаючи на те, що світова і загальноукраїнська тенденція зростання цін на продукти харчування залишається незмінною, в Харківській області динаміка зростання цих цін набагато нижче багатьох областей України. Про це в ефірі програми обласного державного телебачення «Час влади» сказав заступник голови ХОДА Юрій Сапронов:

«Індекс споживчих цін по нашій області (у середньорічному обчисленні) за січень-грудень 2010 року склав 109%, а цей середній показник по Україні - 109,1%. Вперше за останні 5 років індекс споживчих цін у середньорічному обчисленні по області отримано менший, ніж середньорічний по Україні.
За цим показником область посіла 13 місце серед регіонів України, в 2009 році посідала 18 місце. Для довідки - індекс споживчих цін в РФ - 112%, Білорусь - 111,3%, Казахстан - 110,1% ».

Також Юрій Анатолійович зазначив, що інфляційна складова склала відповідно 9,1%, що на 30% нижче за аналогічну складової індексу за 2009 рік.

Довідково

Індекс споживчих цін (ІСЦ) - відношення вартості споживчого кошика в даному році (місяці) до її вартості у базисному (з яким порівнюються ціни) році або місяці. Таким чином, ІСЦ відображає зміну вартості певного набору предметів споживання, що забезпечує мінімальний (або раціональний) рівень споживання.