Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Економічних передумов для підвищення ціни на хліб соціальних сортів в Харківській області немає. Юрій Сапронов

Економічних передумов для підвищення ціни на хліб соціальних сортів в Харківській області немає. Юрій Сапронов

Як зазначив у ході телепрограми «Час влади» в ефірі Харківського обласного державного телебачення заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, економічних передумов для підвищення ціни на хліб соціальних сортів в Харківській області немає.  

«Найбільший чинник, який впливає на ціну на хліб, а це 35-40% у собівартості, - це мука. Запаси борошна і зерна в Харківській області є. З упевненістю можу сказати, що їх буде достатньо до наступного врожаю», - підкреслив Юрій Сапронов. 

За його словами, найближчим часом Аграрний фонд України встановить нову ціну на зерно. «Можливо, ціна на хлібопродукти, виготовлені з борошна першого та вищого ґатунку, підвищиться на 5-6%. Житньо-пшеничний хліб, який займає в раціоні харків'ян 38%, думаю, подешевшає на 2-3 копійки. Ціна на нього складе 3 грн. 60 коп», - зазначив він.

За словами Юрія Сапронова, 89% ринку Харкова та області поділені між двома великими учасниками - Салтівським хлібозаводом та підприємством «Кулінічі». У зв'язку з цим з керівництвом обох заводів підтримується постійний контакт, а ціни на так звані соціальні сорти хліба підлягають регулярному моніторингу.