Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Таджикістан - стратегічний партнер України, Харкова і безпосередньо заводу «Турбоатом». Віктор Суботін

Таджикістан - стратегічний партнер України, Харкова і безпосередньо заводу «Турбоатом». Віктор Суботін

22 грудня місто Нурек Республіки Таджикістан відзначило 50-річчя з дня свого заснування. Місто знамените тим, що в ньому знаходиться одна з найпотужніших гідроелектростанцій у світі, і побудована вона на харківському обладнанні. За внесок у розвиток енергетики Таджикістану та з нагоди ювілею міста Нурек генеральний директор ВАТ «Турбоатом» та заступник головного конструктора спеціального конструкторського бюро «Турбогідромаш» ВАТ «Турбоатом» Микола Міхно отримали звання Почесного громадянина міста Нурек.

«Таджикістан - стратегічний партнер України, Харкова і безпосередньо нашого підприємства, оскільки основне обладнання для гідротехнічних станцій цієї республіки виготовив наш завод.У нас дуже тісні зв'язки з енергетиками Таджикістану, і вручення високого звання Почесного громадянина міста Нурек для мене і всього колективу заводу - це висока оцінка наших багаторічний тісних зв'язків і запорука майбутнього плідного співробітництва між нашими країнами»,- підкреслив Віктор Субботін.

«Турбоатом» для Нурекської ГЕС проектував, виготовляв, випробовував агрегати, а також здійснював авторський нагляд при монтажі і пуско-налагоджувальних роботах. Протягом 38 років це обладнання добре експлуатується, тому про Харкові знає весь Таджикістан», - зазначив Микола Міхно.