Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відпустка по догляду за дитиною до трирічного віку враховуватиметься до страхового стажу

Відпустка по догляду за дитиною до трирічного віку враховуватиметься до страхового стажу

 Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області - начальник управління пенсійного забезпечення Тетяна Піпченко, всі зміни в рамках пенсійної реформи торкнуться тільки тих людей, які будуть йти на пенсію після прийняття закону про пенсійну реформу.

Тетяна Піпченко акцентувала, що період, коли жінка знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, зараховується до її страхового стажу. «У цей період усі внески за неї платить управління праці та соціального захисту», - зазначила вона.

Також заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області підкреслила: «Жінка, яка перебуває в такій відпустці, отримує допомогу, яка значно менша від її заробітної плати. Сьогодні це враховується при підрахунку заробітної плати при призначенні пенсії, - підкреслила вона. - Законопроект передбачає, що за бажанням жінки, цей період може бути виключений при підрахунку. Це дає можливість жінці обрати найкращий заробіток за даними персоніфікованого обліку».

За словами заступника начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області , цей процес буде називатися оптимізацією заробітної плати. «Людина зможе виключити 10% від свого страхового стажу, коли її заробіток був мінімальний», - додала вона.