Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині буде продовжена робота з розвитку системи охорони здоров'я області

На Харківщині буде продовжена робота з розвитку системи охорони здоров'я області

Основні зусилля будуть спрямовані на розвиток сільської медицини. Про це сьогодні в ході церемонії відкриття відремонтованого операційного блоку Комунальної установи охорони здоров'я «Обласна клінічна лікарня - центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

«Люди, що живуть у сільській глибинці повинні отримувати настільки ж якісну медичну допомогу, що й жителі міста. Для цього необхідно створювати відповідні умови. Сьогодні ми відновлюємо ФАПи та амбулаторії сімейного типу, де надається первинна медична допомога, оснащуємо їх сучасним обладнанням та медикаментами», - заявив Михайло Добкін.

За словами голови ХОДА, лікарі даних медичних установ будуть отримувати можливість використовувати для лікування пацієнтів новітнє обладнання. «Ми не будемо розпорошувати фінансування на всі медичні установи області. Ми вибрали 4 міжрайонні лікарні і обласні медичні установи, туди ми направимо максимум фінансування», - підкреслив він.