Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З Харкова відправлена перша група для проходження військової служби за контрактом

З Харкова відправлена перша група для проходження військової служби за контрактом

19 січня в розташуванні 153 Територіального центру комплектування військовослужбовцями за контрактом завершилося формування першої в цьому році команди з 76 кандидатів, які були відібрані з понад 90 претендентів. З них 16 жінок - рекордне число за весь час існування військової установи. Кандидати на військову службу за контрактом протягом трьох місяців будуть проходити навчання в 12-х навчальних центрах ЗС України. Про це повідомив Регіональний медіа-центр Міністерства Оборони України в Харкові.

З числа усіх відібраних для служби у армії за контрактом, 36 осіб (47%) служитимуть у Сухопутних військах, 26 осіб (35%) – у частинах і з’єднаннях Повітряних Сил, ще 8 (10%) - у Військово-морських силах, решта – у підрозділах центрального підпорядкування ЗС України. При цьому, дві третини зі всіх відібраних після навчання у спеціалізованих центрах служитимуть на території Харківської області.
«Окрім рекордної кількості жінок – майбутніх контрактників, ми відібрали аж 12 чоловік для служби у аеромобільних військах. Такої великої кількості десантників у нас ще теж не було», - зазначив начальник 153 ТЦК підполковник Володимир Німенко.

Довідково: У 2009 році інструкторами 153-го Територіального центру комплектування військовослужбовцями за контрактом було відібрано 178 чоловік, а у 2010 – 237 чоловік, з них – 42 жінки. Всі вони зараз успішно проходять військову службу за контрактом по всій країні.
Відправки кандидатів на військову службу за контрактом для навчання у навчальних центрах ЗС України 153-й ТЦК, що у Харкові, здійснює чотири рази на рік, а саме у: січні, квітні, липні та жовтні.