Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідно на законодавчому рівні внести зміни, які не дозволять спекулянтам втрутитися в земельний процес. Михайло Добкін

Необхідно на законодавчому рівні внести зміни, які не дозволять спекулянтам втрутитися в земельний процес. Михайло Добкін

В Україні триває підготовка до скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення. Одне з основних завдань цієї підготовки - це законодавчий захист ринку землі від спекулянтів, а також реорганізація владних структур, що відповідають за земельні питання. Як зазначив 17 січня під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, чітко організована земельна реформа дозволить досить швидко домогтися серйозних результатів у сільському господарстві.

«Необхідно на законодавчому рівні внести зміни, які не дозволять спекулянтам втрутитися в земельний процес. Я маю на увазі тих людей, які будуть намагатися отримати земельні ділянки не для того, щоб їх розвивати, а щоб перепродувати. Якщо нам вдасться уникнути потрапляння на ринок цих суб'єктів (а я впевнений в цьому), то ми як мінімум на три роки раніше побачимо серйозні темпи розвитку сільського господарства», - підкреслив голова області.

За словами Михайла Добкіна, частиною земельної реформи також стане реорганізація відповідних державних структур, які в даний момент нерідко виконують невластиві їм функції.