Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочалася кущова нарада з питань пенсійної реформи

Розпочалася кущова нарада з питань пенсійної реформи

У великому залі Будинку рад розпочалася кущова нарада з питань пенсійної реформи за участю представників Харківської, Полтавської та Сумської областей.  У заході беруть участь голова правління Пенсійного фонду України Борис Зайчук, директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Владислав Машкін, заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Лансдман, заступник голови Харківської облради Людмила Давидова, заступник Міністра праці та соціальної політики Андрій Черкасов та начальник головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов.

«Мета цієї наради - щоб правда про пенсійну реформу в Україні була доведена до суспільства, щоб не було ніяких неправильних тлумачень», - підкреслив у ході відкриття наради Вадим Ландсман.

У свою чергу Людмила Давидова відзначила, що питання пенсійної реформи для України є досить болючим, і тому вимагає якнайшвидшого вирішення.

«Я думаю, що питання пенсійної реформи стосується всіх, воно досить болісне, і хотілося б, щоб тут сьогодні була озвучена тільки правда, тому що часто деякі ЗМІ виділяють окремі положення і лякають ними людей. Я думаю, що спільними зусиллями ми пройдемо цей етап, проведемо пенсійну реформу, і я впевнена, що вона пройде спокійно», - підкреслила вона.

Борис Зайчук зазначив, що законодавством України передбачено три види пенсійного забезпечення: солідарно-страхова і накопичувальна системи, а також добровільне пенсійне страхування. Мета пенсійної реформи полягає в тому, щоб задіяти другу з перерахованих схем.

«Прийнято два закони, які регулюють перший і третій рівень пенсійного забезпечення. Наступний етап - це запровадження другого рівня - накопичувальної загальнообов'язкової пенсійної системи, яка передбачає оптимізацію і збалансування доходів і видатків Пенсійного фонду України», - повідомив Борис Зайчук.