Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На III міжнародному кінофестивалі «Харьковская сирень» Ілля Довгаль представить фільм під назвою «Діаспора»

На III міжнародному кінофестивалі «Харьковская сирень» Ілля Довгаль представить фільм під назвою «Діаспора»

Сьогодні в рамках проекту «Харьковская сирень. PS» відбулася прес-конференція лауреата II Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Іллі Довгаля. У прес-конференції також взяв участь головний герой фільму «Ми з тобою схожі» Роман Чуль, автор сценарію фільму Гліб Довгаль і член журі кінофестивалю «Харковская сирень», кінокритик Володимир Миславський. «Це не тільки моя картина, це картина всієї знімальної групи та людей, які мені допомагали», - підкреслив режисер фільму.

У ході прес-конференції Ілля Довгаль поділився з журналістами враженнями про роботу над фільмом і планами на майбутнє. «Зараз ми почали спільну роботу над новим проектом під назвою «Діаспора», який буде описувати життя культурних організацій національних меншин нашого регіону. Таких організацій досить багато у Харкові. Вони ведуть досить активну діяльність, але знає про це обмежена кількість людей. Наше завдання - розповісти харківському глядачеві про їх культурне життя», - зазначив Ілля Довгаль.

За його словами, в якості прикладу буде взята історія однієї сім'ї, яка проживає на території Харкова чи Харківської області, але підтримує традиції своєї етнічної батьківщини.

«Я думаю, що робота над документальним фільмом «Діаспора» скоро закінчиться, і я зможу представити його на суд журі III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень», - додав режисер.