Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Співробітникам ХКП «Міськелектротранс» вже виплачено 13 млн. грн. зарплати

Співробітникам ХКП «Міськелектротранс» вже виплачено 13 млн. грн. зарплати

Як повідомив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, співробітникам ХКП «Міськелектротранс» вже виплачено 13 млн. грн. з 22 млн.грн. заборгованості із зарплати. За інформацією Михайла Добкіна, сьогодні на маршрути вийшло 77% рухомого складу 2 трамвайних депо. Решта знаходиться в депо виключно з технічних причин: вони відсиріли за кілька днів простою, і потрібно привести їх в порядок. Крім того, на маршрути вийшли кілька одиниць рухомого складу тролейбусного депо №2. Співробітники тролейбусного депо №3 поки виходити на лінії відмовляються.

«Причин, за якими тролейбуси не виходять, немає. Більша частина заборгованості вже виплачена. Решта 9 млн. грн. будуть виплачені в кінці січня - початку лютого за рахунок коштів обласного та міського бюджетів. Крім незручності для городян невихід на маршрути створює проблеми і для самого підприємства, тому що кожного дня воно позбавляється виручки розміром 200 тис.грн.», - підкреслив Михайло Добкін.

Голова ХОДА також підкреслив, що вчора на нараді зі співробітниками «Міськелектротрансу» більшість присутніх висловлювали бажання вийти на маршрути, але при цьому наголошували, що їм не дають цього зробити під загрозою застосування фізичної сили. «Сьогодні вранці співробітники міліції допомогли розібратися в непростій емоційної ситуації, що склалася на підприємстві. Вони умовили людей, які намагалися перешкодити виходу трамваїв на лінію, відмовитися від цієї ідеї», - повідомив Михайло Добкін.