Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ХОДА підписано Меморандум порозуміння

В ХОДА підписано Меморандум порозуміння

Сьогодні в малій залі Будинку рад відбулося підписання Меморандуму порозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, правоохоронними та державними органами контролю, власниками та адміністраціями ринків продовольчого профілю про створення суб'єктам господарювання, які здійснюють торгівлю на продовольчих ринках області, умов для забезпечення стабільних цін на основні продукти харчування.

«Завершується календарний рік і завершується робота, розпочата в цьому році Харківською обласною державною адміністрацією, з наведення порядку в ціноутворенні на харківських ринках, торгових майданчиках і в супермаркетах. Сьогодні цінова політика в Харківській області стабілізувалася.У наступному році ми повинні будемо вирішити проблеми, які призводять до підвищення вартості основних продуктів харчування, - заявив голова ХОДА Михайло Добкін.

- Я впевнений, що цей Меморандум дасть нам можливість дати підприємцям, які торгують на ринках, спокійно провести передноворічну розпродаж. Думаю, що до Нового року кількість перевірок і контрольних дій буде скорочено до мінімуму.Необхідно дати можливість людям в спокійній обстановці реалізувати той товар, який вони завезли до новорічних свят».

Очікується, що підписання Меморандуму порозуміння забезпечить збереження стабільної цінової ситуації в 2010 і в 2011 роках.Правоохоронні та контролюючі органи згідно з Меморандумом, зобов'язуються мінімізувати перевірки ринків та суб'єктів господарювання, що здійснюють торгівлю на ринках основними продуктами харчування.

Керівники продовольчих ринків, згідно з Меморандумом, зобов'язуються створювати на ринках умови для торгівлі основними продуктами харчування, насамперед продукцією сільгоспвиробників, а також переглянути і привести до економічно обгрунтованого рівня вартість послуг та оренди торгових місць, не допустити необгрунтованого їх підвищення.

«Ми з вами тільки побічно можемо впливати на збільшення або зниження цін на основні продукти харчування. Тим не менше, я впевнений, що навіть така участь дозволить підприємцям знизити ціни або принаймні, не допускати безпідставного їх підвищення», - зазначив Михайло Добкін.

Усі зазначені в Меморандумі зобов'язання дозволять створити для суб'єктів господарювання, підприємців, умови, за якими очікується зниження і стабілізація цін на продовольчих ринках на соціальні товари.

У свою чергу облдержадміністрація буде сприяти, в межах своїх повноважень,
закупівлю суб'єктами господарювання в Аграрному фонді України та Держкомрезерві України соціально значущих продовольчих товарів в обсягах, необхідних для збереження стабільної цінової ситуації на продовольчому ринку регіону.

У церемонії підписання Меморандуму порозуміння взяли участь: голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступники голови ХОДА Юрій Сапронов та Віталій Алексейчук, начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин,начальник Головного управління агропромислового розвитку Ігор Зубрич, начальник Головного управління МВС України в Харківській області, голова Державної податкової адміністрації в Харківській області, начальник Головного управління міністерства України з питань надзвичайних ситуацій,заступник голови Харківського територіального відділення Антимонопольного комітету України, начальник Державної інспекції з контролю за цінами в Харківській області, начальник Головного Харківського обласного управління у справах захисту прав споживачів,головний державний санітарний лікар Харківської області, начальник Головного управління ветеринарної медицини в Харківській області - головний державний інспектор ветеринарної медицини в Харківській області,офіційні представники підприємств-власників ринків та керівники 34 ринків продовольчого профілю.