Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Виручка від реалізації сільгосппродукції в 2010 році перевищила показники більш сприятливого минулого року

Виручка від реалізації сільгосппродукції в 2010 році перевищила показники більш сприятливого минулого року

Підбиваючи підсумки року, що минає, в сільськогосподарській сфері, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що 2010 рік був дуже складним для аграріїв регіону. З-за складних погодних умов втрати озимих у Харківській області склали понад 85%, що є одним з найгірших результатів за останні 10-15 років.

«Якщо говорити про можливості, які були у сільгоспвиробників для покращення ситуації та відшкодування весняних втрат за рахунок іншої зернової групи: соняшнику, кукурудзи, сої - то тут все відпрацювали дуже добре. Якщо взяти вал реалізації сільгосппродукції, то, незважаючи на колосальні втрати, виручка від реалізації було більше, ніж у минулому році, який був максимально вдалим через погодні умови», - підкреслив голова ХОДА.

На його думку, такі здобутки свідчать про те, що навіть у таких складних погодних умовах все одно були зроблені серйозні висновки, проведена робота і сільгосппідприємства досягли певних результатів, використовуючи той короткий проміжок часу, який природа залишила на виправлення ситуації. «І це - не зважаючи на аномальну спеку, яка не дозволила досягти ще більших результатів», - підкреслив Михайло Добкін.