Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завод імені Малишева має залишатися державним підприємством. Михайло Добкін

Завод імені Малишева має залишатися державним підприємством. Михайло Добкін

Незважаючи на те, що на заводі імені Малишева в останні роки склалася дуже складна економічна ситуація, це підприємство має залишатися в державній формі власності, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін.  «Завод імені Малишева був, є і зобов'язаний залишатися державним підприємством. Після того, що з ним відбувалося протягом останніх 5 років, цьому заводу сьогодні потрібна реанімація, що ми і робимо», - сказав він 23 грудня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні.

Як повідомив у свою чергу перший заступник голови області Володимир Бабаєв, найближчим часом на завод надійде 30 мільйонів гривень, які дозволять підготувати підприємство до виробництва нового типу двигунів. Згідно з планом, їх необхідно буде виробляти 30 штук щомісяця. На даний момент відновлення виробничого процесу без серйозних фінансових вливань неможливо, - підкреслив Володимир Бабаєв.

«Ситуація складна тим, що попереднє керівництво, яке замінено було зовсім недавно, практично не займалося підготовкою виробництва для виконання іракського контракту. З урахуванням зменшення замовлень військового комплексу вони не змогли переорієнтувати своє виробництво на мирні товари, але і в ситуації підготовки виробництва до серйозних контрактів, таких, як іракський на 450 мільйонів доларів, вони зовсім не готові. Тому завдання нового керівництва - максимально підготувати виробництво. На щастя для нас і для підприємства, ряд серйозних професіоналів погодилися прийти на завод і вже тиждень активно займаються аналізом і підготовкою матеріалів для відновлення підприємства», - сказав він.

За словами першого заступника керівника області, на даний момент на заводі відчувається серйозний дефіцит кадрів. Так, тільки робітників-верстатників необхідно набрати ще 400 чоловік.