Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2011 році планується збільшити випуск продукції машинобудівних підприємств Харківської області на 30%

У 2011 році планується збільшити випуск продукції машинобудівних підприємств Харківської області на 30%

Машинобудівні підприємства Харківської області в 2010 році в порівнянні з попереднім роком збільшили випуск продукції на 22%, а за рівнем реалізації вийшли до показників докризового 2008 року і на 2 мільярди гривень перевищили план.  Про це 23 грудня під час програми «Час влади» на обласному телебаченні повідомив перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв.

«Хочу відзначити деякі підприємства. Так, «Південкабель» в 2 рази збільшив обсяги виробництва в поточному році, «Світло шахтаря» - на 25%, ФЕД - на 30%. «Турбоатом» і «Електроважмаш» вийшли на випуск і реалізацію товарної продукції на суму в мільярд гривень. Мене радує ХТЗ - у два рази збільшився випуск і реалізація продукції а цього року. Також я хотів би відзначити завод «Комунар» - на 70 мільйонів обсяги продукції збільшені в цьому році, «Укрспецвагон» в 2 рази збільшив обсяги», - розповів він.

За словами Володимира Бабаєва, з 34 машинобудівних підприємств Харківської області лише 4 допустили зниження обсягів виробництва продукції до рівня попереднього року. На наступний рік прогнозується зростання всіх показників ще на 30%.

«2011 рік за нашими прогнозними показниками та за фінпланом підприємств дає нам упевненість, що в машинобудуванні ще на 30% буде збільшено випуск продукції в порівнянні з даними 2010 року», - повідомив перший заступник голови області.