Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У спортивному комплексі «Уніфехт» відбулося вручення офіційної спортивної форми України тенісистам-візочникам

У спортивному комплексі «Уніфехт» відбулося вручення офіційної спортивної форми України тенісистам-візочникам

Сьогодні, 23 грудня у Спортивному комплексі «Уніфехт» відбулося вручення офіційної спортивної форми України тенісистам-візочникам харківської тенісної секції інвалідів-колясочників. «Сьогодні ми з вами присутні на зворушливій та урочистій події. Дуже добре тенісисти-візочники отримують допомогу від меценатів. Ці спортсмени позбулися найголовнішого, але вони не падають духом - вони зміцнюють свій дух, - зазначив почесний Президент Федерації Тенісу України Андрій Медведєв. - Хлопці будуть представляти Україну на міжнародних змаганнях, а сьогоднішній подарунок - підтвердження того, що вони потрібні нам, потрібні нашій країні».

 Також він підкреслив, що голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та заступник голови ХОДА Юрій Сапронов чуйно ставляться до людей, що потребують допомоги. «Не можу не відзначити їх щиру любов до спорту і чуйне ставлення до людей, які опинилися в складній життєвій ситуації. Я радий, що люди такого рангу, практично не маючи вільного часу, підтримують і щиро вірять в наших хлопців, в їх успіх», - зазначив він.
На завершення церемонії Андрій Медведєв побажав спортсменам стійкості духу та нових перемог. «Якщо вірити в дива - вони обов'язково збудуться!», - акцентував він.

Довідка:
Другий рік під опікою Михайла Добкіна і Юрія Сапронова працює перша в Україні тенісна секція інвалідів-колясочників.23 серпня 2008 сім спортсменів почали свої тренування на кортах тенісного клубу «Парк». Завдання хлопцям була поставлена непроста: ні багато - ні мало, це участь харківських тенісистів-візочників у паралімпійських іграх 2012 р. в Лондоні.Негайно були закуплені спеціальні спортивні візки, організована робота Інватаксі, привозимого спортсменів на тренування і розвозить по домівках, розроблена методика тренувань.

Вже в липні і серпні 2009 року були проведені перші турніри серед учасників секцій.Зав'язалися і перші контакти з такими ж секціями в Україні та за кордоном.

Ведеться планомірна робота з Міжнародною Федерацією тенісу (ITF) з підготовки офіційного турніру, який може відбутися в Харкові в 2011-му році. Розширення міжнародних зв'язків, обмін досвідом та постійне навчання обов'язково дадуть свої результати.