Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Затверджена Стратегія соціально - економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року

Затверджена Стратегія соціально - економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року

Сьогодні, 23 грудня на засіданні III сесії VI скликання Харківської обласної ради було затверджено проект Стратегії соціально - економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року. При розробці Стратегії регіонального розвитку робоча група, до якої увійшло більше 80 експертів, спиралася на чинне законодавство України, в тому числі на Закон «Про основи внутрішньої і зовнішньої політики України», також були враховані ключові принципи, закладені в Програмі реформ Президента України Віктора Федоровича Януковича.

«Сьогодні ми підійшли до ухвалення надзвичайно важливого рішення сесії обласної ради. Рішення, яке готувалося досить тривалий період часу колективом провідних вчених, управлінців-практиків в економічній та соціальній сферах, покликане сприяти подоланню негативних явищ у соціально-економічному розвитку регіону, стати фундаментом його довгострокового сталого розвитку», - такими словами розпочав свій виступ на III сесії VI скликання Харківської обласної ради заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Проект Стратегії активно обговорювався в ході круглих столів, міжнародних конференцій, опрацьовувався в комісіях обласної ради, став предметом громадського обговорення. «За результатами таких дискусій робоча група з розробки стратегії, до якої увійшло більше 80 експертів, по максимуму внесла всі конструктивні пропозиції та доповнення до цього документа», - зазначив Юрій Сапронов.

«Дана стратегія пройшла дуже широке обговорення, мало того, депутати попередньої каденції для нас і для області ухвалили Основи сталого розвитку Харківської області, на підставі яких і була розроблена дана Стратегія.

За основу ми взяли не тільки економічні і соціальні чинники, а й екологічні, що додає певних проблем і укладачам, і тим, хто буде її реалізовувати через певні програми, тому що проблеми екологічної безпеки вимагають дуже серйозних капіталовкладень, які теж тут враховані. Але це наше життя, і ми не можемо піти від цієї проблеми», - підкреслив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Також заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов зазначив, що 6 регіонів України вже затвердили проекти Стратегій соціально - економічного розвитку та уклали договори з Кабінетом Міністрів, що дає їм можливість отримати додаткове фінансування від держави. «Тепер Харківська область зможе укласти подібний договір і отримати від держави допомогу на реалізацію програм Стратегії», - додав він.