Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області планується збільшити кількість об'єднань співвласників багатоквартирних будинків у 4 рази

У Харківській області планується збільшити кількість об'єднань співвласників багатоквартирних будинків у 4 рази

З метою зменшення зносу житлового фонду до рівня експлуатаційної безпеки, впровадження енергозберігаючих технологій у житловому фонді на реконструкцію та капітальний ремонт житлових будинків планується виділити 295,2 млн.грн., З них 55 млн.грн. в 2011 році. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Він зазначив, що в результаті реалізації Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Харківської області на 2010-2014 роки по цьому напрямку очікується зниження частки старих та аварійних будинків з 1,4% до 1,0%.

«Михайло Добкін був першим міським головою, який почав фінансувати ОСББ. З кожним роком фінансування збільшувалося. Сьогодні ОСББ не залишено напризволяще, бо за ним майбутнє, - зазначив Валентин Дулуб. - Для активізації роботи зі створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків обласною Програмою передбачається фінансування робіт з капітального ремонту та технічного переоснащення тих житлових будинків, в яких створюються або вже створені ОСББ, на суму 470,2 млн.грн., з них 28,млн.грн. в 2011 році. У результаті планується збільшити кількість створених в області об'єднань в 4 рази».

Також заступник голови ХОДА зазначив, що на реконструкцію централізованих систем водопостачання та водовідведення з використанням енергозберігаючих технологій передбачається виділити 315,8 млн.грн, з них 165,2 млн.грн. в 2011 році На енергозбереження, розвитку і реконструкцію систем теплопостачання планується витратити 626,4 млн.грн., з них у 2011 році - 197,6 млн.грн.

Теги