Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Найближчим часом в Харківській області буде відновлено роботу 300 веж Рожновського

Найближчим часом в Харківській області буде відновлено роботу 300 веж Рожновського

У Харківській області проведена повна інвентаризація всіх наявних водонапірних веж. Найближчим часом планується відновити роботу близько 300 таких об'єктів, які зможуть забезпечити водою більше 200 тисяч жителів регіону.

Про це 21 грудня під час прес-конференції повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

«Ми плануємо в найближчий рік-два реанімувати як мінімум 300 таких веж, які на сьогоднішній день не мають балансоутримувачів. Наприклад, були сільгосппідприємства, а тепер вони не працюють. Звичайно, в більшості своїй ці вежі потребують капітального ремонту, оскільки були встановлені давно, але їх відновлення, а також відновлення водопровідних мереж, які йдуть від них - це необхідний крок. Якщо хоча б половину веж відновити, то додатково воду отримають як мінімум 200 тисяч жителів Харківської області, які на сьогоднішній день не мають можливості користуватися централізованим водопостачанням», - сказав він.

За словами заступника керівника області, на реконструкцію систем водопостачання в 2011 році планується витратити 165 мільйонів гривень. Частина цих грошей буде профінансована обласним бюджетом, також частину планується отримати з державної скарбниці за програмою «Питна вода».

 

 

 


 

Теги