Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Аналіз стану справ у тваринництві

Аналіз стану справ у тваринництві

Серед усіх видів продукції тваринництва скорочення обсягів виробництва по підсумках роботи за 11 місяців маємо лише по молоку – на 2,2%. «Зважаючи на це не можу не назвати райони, завдяки яким область у найбільшій мірі зобов’язана цьому негативному показнику. Це Лозівський (спад на 9%), Харківський (на 19%), Золочівський (на 22%), Краснокутський (на 23%), Богодухівський (на 24%), Барвінківський (на 25%)», - сказав під час спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та активу області заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.  

Проблемним до цього часу залишається і таке питання, як збереження чисельності дійної череди. Порівняно із минулим роком кількість корів в області зменшилась на 3,8% (у минулому році на цю дату було менше на 5,1%). У найбільшій мірі це пов’язано із скороченням чисельності корів у господарствах населення – на 5,1%.

По сільськогосподарських підприємствах чисельність корів зменшилася на 1,7%. Але і в цьому секторі є свої «рекордсмени». Це Лозівський район (на 32%), Нововодолазький (на 20%), Дергачівський (на 17%), Краснокутський (на 16%), Золочівський (на 10%).

«Завершуючи аналіз стану справ у тваринництві хочу звернути увагу голів усіх районних державних адміністрацій, Головного управління агропромислового розвитку на те, що протягом найближчих 6 місяців темпи приросту обсягів виробництва валової продукції сільського господарства обраховуватимуться виключно по продукції тваринництва. А відтак, від вас і вашої організаційної роботи у великій мірі залежить те, на якому місці область буде у рейтингу роботи регіонів за перший квартал і перше півріччя 2011 року», - зауважив Віталій Алексейчук.