Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Щоб вирішити проблему з невиплатою заробітної плати, необхідно усунути причини, які до цього призводять. Михайло Добкін

Щоб вирішити проблему з невиплатою заробітної плати, необхідно усунути причини, які до цього призводять. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін прокоментував ситуацію з боргами по заробітній платі, яка склалася на Харківському авіабудівному заводі. За його словами, виною цьому - неефективний менеджмент, який став основною проблемою підприємства в останні роки. «Щоб вирішити проблему з невиплатою заробітної плати, необхідно усунути причини, які до цього призводять. Одна з таких причин - неефективний менеджмент. Виплачувати заробітну плату вчасно, без проблем можна лише тоді, коли підприємство працює стабільно.  

У минулому році ми дали авіаційному заводу 300 мільйонів гривень. Ці гроші пішли, як у сухий пісок, хоча могли б бути пущені на модернізацію виробництва, на добудову літаків, які були б продані й принесли гроші. Там у цехах, коли я там був, стояло 8 або 9 фюзеляжів, які чекали грошей на придбання двигунів, на збирання і на продаж.

Можна з державного бюджету без кінця черпати фінанси, намагатися виплачувати зарплату, але якщо у підприємства немає теперішнього і немає розуміння, що буде в майбутньому, це не вихід», - підкреслив Михайло Добкін 16 грудня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні.