Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрилася виставка «Дні професійного співробітництва та розвитку бізнесу Туреччина-Україна 2010»

У Харкові відкрилася виставка «Дні професійного співробітництва та розвитку бізнесу Туреччина-Україна 2010»

Сьогодні у виставковому комплексі «Радмір Експохол» відкрилася виставка «Дні професійного співробітництва та розвитку бізнесу Туреччина-Україна 2010», в якій беруть участь 35 турецьких підприємств хімічної, текстильної та швейної промисловості, будівельні та містобудівні підприємства, представники сільськогосподарського і тваринницького бізнесу та ін. Від імені голови ХОДА Михайла Добкіна учасників виставки привітав заступник начальника Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин облдержадміністрації В'ячеслав Парамонов:  

«Два роки тому було підписано двосторонню угоду про співробітництво між м.Харків та м. Ізмір (Туреччина). Дана виставка є наступним етапом у розвитку цієї угоди і спрямована на зміцнення відносин між регіонами. У 2011 році запланована участь Харківської області в Ізмірському ярмарку, що стане ще одним кроком до плідного торговельно-економічного співробітництва з турецькими партнерами».

Віце-губернатор провінції Чорум (Туреччина) пан Хюсейн Ічтен зазначив, що Україна і Туреччина мають давні тісні торговельні і культурні зв'язки, особливо активно країни почали співпрацювати з другої половини 90-х років. На сьогоднішній день в Харківській області функціонує 27 підприємств з турецькими інвестиціями, і облдержадміністрація продовжує працювати над збільшенням числа турецьких інвесторів.

«Провінція Чорум має розвинену харчову і металургійну промисловість, думаю, це буде цікаво нашим українським колегам. Надалі ми будемо намагатися поглиблювати і розвивати відносини з Харківською областю», - сказав пан Ічтен.

Урочисте закриття виставки і вручення дипломів учасникам відбудеться у виставковому комплексі "Радмір-Експохол" 19 грудня 2010 року о 13.00.