Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська обласна державна адміністрація та ПАТ «Промінвестбанк» підписали угоду про співпрацю

Харківська обласна державна адміністрація та ПАТ «Промінвестбанк» підписали угоду про співпрацю

16 грудня голова ХОДА Михайло Добкін та голова «Внешэкономбанка», голова наглядової ради ПАТ «Промінвестбанк» Володимир Дмитрієв підписали угоду про співпрацю між обласною адміністрацією та фінансовою установою.

«Сподіваюся, надалі це допоможе нам отримати фінансування ряду найважливіших стратегічних проектів і в особі банку знайти такого ж стратегічного партнера. Завдання у нас дуже амбітні, планів дуже багато, але іноді вони обмежуються фінансовими можливостями, тому тут можна говорити про взаємовигідну співпрацю.

При цьому я зараз намагаюся знайти якісь не вживані раніше підходи в роботі обласної адміністрації, в тому числі і щодо залучення додаткових фінансових можливостей. Зокрема, ми готові розглядати можливість надання застави від імені обласної адміністрації навіть під комерційні проекти, де обладміністрація буде виступати гарантом. Це дасть можливість у складній економічній ситуації мінімізувати ризики фінансистів та бізнесменів», - підкреслив голова області.

У свою чергу Володимир Дмитрієв відзначив важливе значення фінансових установ для зміцнення співпраці України і Російської Федерації.

«Основний акцент діяльності «Внешэкономбанка» - це робота в регіонах. У нас в цьому плані є позитивний досвід, у тому числі і в регіонах, які суміжні з Харківською областю. Таким же чином ми позиціонуємо і діяльність нашого дочірнього банку «Промінвестбанк», у якого є серйозний інтерес розширення своєї присутності тут за рахунок кредитування реального сектора з акцентом на нові проекти. Для мене важливо, щоб ці проекти розвивалися при взаємодії з російськими партнерами. Акцент діяльності ПІБу ми ставимо на тому, щоб він максимально сприяв зміцненню російсько-українських торгово-економічних та інвестиційних відносин», - підкреслив він.