Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Гаражні кооперативи до Євро-2012 зноситися не будуть. Михайло Добкін

Гаражні кооперативи до Євро-2012 зноситися не будуть. Михайло Добкін

Незважаючи на те, що гаражні кооперативи на території Харкова дуже часто знаходяться вздовж важливих доріг і негативно впливають на їх зовнішній вигляд, а також не дозволяють організувати необхідні елементи інфраструктури, зносити гаражі не будуть.Замість цього учасникам кооперативів допоможуть в оформленні документів на землю.

Про це 15 грудня під час робочої наради з питання ремонту окружної дороги повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

«Гаражні кооперативи дуже часто утворювалися стихійно, документи нормативної бази нерідко не відповідають тим, які діють зараз. Зносити їх ми не будемо, тому що це дуже сильно хвилює людей. Давайте краще їм допоможемо оформити землю, нехай вона буде оформлена за всіма правилами», - сказав голова області.

У той же час гаражні кооперативи необхідно відгороджувати від дороги. Як зазначив Михайло Добкін, огорожі повинні бути такими, щоб крім основної функції їх можна було використовувати і як рекламний носій.

«Що стосується огороджень, то у нас є досвід роботи з однією з харківських компаній, яка встановлювала різні міські меблі, замість цього забираючи ексклюзивні права на розміщення реклами. У нас немає грошей ні в області, ні в місті, щоб робити спеціальні загородження. Потрібно продумати такі конструкції, щоб їх площу ми могли використовувати і отримувати за це гроші», - підкреслив голова області.