Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ситуація в театрі Шевченка буде нормалізована. Євген Савін

Ситуація в театрі Шевченка буде нормалізована. Євген Савін

В ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін зазначив, що в театрі Шевченка склалася непроста ситуація. «Складно говорити односторонньо.Там обопільне нерозуміння декількох груп артистів та керівництва, або небажання знаходити компроміси. На жаль, це вилилося в те, що театр втратив темп у постановках, і в якості вистав, і в презентації себе як театру успішного - одне спричиняє інше. Звичайно, все почало впиратися в гроші, і, люди, не працюючи красиво й ефективно як артисти, не заробляючи на своїх прем'єрах та гастролях, не заробляючи на своїй професії, пішли через суд. Що можна говорити про театр, у якого немає режисера, і ніхто не робить прем'єр? Напевно, це вже про щось говорить», - сказав Савін.

За його словами, раніше були упущені можливості капітальних вкладень в будівлі театрів, і зараз як ХНАТОБ, так і театр імені Шевченка вимагають колосальних коштів для переобладнання і капітального ремонту. У них необхідно вкладати гроші. 

Євген Савін висловив надію, що ситуація в театрі Шевченка нормалізується, і повідомив, що з боку облдержадміністрації робляться кроки до того, щоб театр почав отримувати фінансування на капітальний ремонт. «Все-таки, будівля історична, і вона знаходиться в програмі підготовки до Євро-2012. Я думаю, ми питання з театрами налагодимо таким чином, щоб глядач відчував себе в театральному Харкові як в театральній столиці», - заявив заступник голови ХОДА.