Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В 2010 році у Валківському районі вдалося зупинити спад промислового виробництва

В 2010 році у Валківському районі вдалося зупинити спад промислового виробництва

Під час роботи круглого столу «Валківські регіональні ініціативи» голова Валківської РДА Микола Малявін підбив перші підсумки соціально-економічного стану району за 2010 рік. «Позитивні результати скромні, але є, - зазначив Микола Олексійович. – Наші спільні зусилля ми спрямовуємо на подолання минулорічного економічного спаду, забезпечення сталого розвитку економіки району, своєчасне наповнення бюджету, залучення вітчизняних та іноземних інвестицій, зниження рівня бідності та підвищення соціальної захищеності мешканців району.  

Зокрема, вдалося призупинити спад промислового виробництва. Два роки не працювало підприємство ТОВ Інтрефак плюс, з початку грудня воно почало виробляти свою продукцію. Філія ВАТ Харківшляхбуд збільшила на 39% виробництво асфальто-бетонної суміші завдяки великому замовленню на реконструкцію об’їзної дороги навколо Харкова. За результатами 2010 року район перевищить обсяги виробництва попереднього року.

В сільському господарстві на 36% збільшилося поголів’я свиней. Під урожай наступного року посіяно і знаходиться на сьогоднішній день гарному стані 20 тис га озимих зернових культур. Є сподівання і надія, що в 2011 році врожай буде гарний. Сільгоспвиробники чекають від нас допомоги в отриманні пільгових кредитів, залученні інвестицій, в отриманні державних фінансових допомог та дотацій за виробництво окремих сільгоспкультур.

Обсяг інвестицій в основний капітал за 9 місяців 2010 року склав 85,7 млн грн. Сума зовнішньоекономічного обороту за цей період становить 4,3 млн грн. За підсумками 11 місяців виконані зведений бюджет, бюджет району та бюджет пенсійного фонду. Заборгованості з виплати зарплатні у порівнянні з відповідним періодом минулого року зменшилася на 663 тис. або на 40%. Але, нажаль, і проблем залишається багато».