Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сьогодні ми святкуємо день перемоги над Чорнобильскою трагедією. Ігор Шурма

Сьогодні ми святкуємо день перемоги над Чорнобильскою трагедією. Ігор Шурма

Сьогодні у Палаці культури Міліції відбулися урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У заході взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, заступник голови Харківської облради Людмила Давидова, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, голова обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник, представники громадських організацій, активісти чорнобильського руху.

Ігор Шурма привітав «чорнобильців» від імені голови Харківської облдержадміністрації та вручив Почесні грамоти облдержадміністрації та Подяки голови обласної державної адміністрації.

Звертаючись до присутніх, Ігор Шурма зазначив: «Важко собі уявити, що відбулося у квітні 1986 року. 650 тисяч громадян колишнього Радянського Союзу ціною власного життя та здоров’я робили усе, щоб мінімізувати наслідки цієї трагедії. Сьогодні ми вшановуємо цих героїчних людей. Сьогодні, можна сказати, ми святкуємо день перемоги над тією трагедією, оскільки завершення будування «саркофагу» ознаменувало завершення зусиль сотень тисяч людей. Бажаю вам, передусім, міцного здоров’я, а також згуртованості та єдності у відстоюванні своїх прав».

Довідка. У Харківській області мешкають 24653 громадянина, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. З них майже 13 тисяч осіб безпосередньо брали участь у ліквідації наслідків аварії. Чисельність дітей, що мають статус постраждалих від аварії на ЧАЕС, становить 4688 осіб, із них 50 дітей мають інвалідність, а 27 дітей-сиріт знаходяться під опікою або піклуванням. 988 сімей у Харківській області отримують пільги внаслідок втрати годувальника через аварію на Чорнобильській АЕС.