Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулося восьме засідання круглого столу, присвячене підготовці проекту Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року

Відбулося восьме засідання круглого столу, присвячене підготовці проекту Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року

14 грудня відбулося восьме засідання з циклу круглих столів з обговорення проекту Стратегії соціально - економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року.У засіданні взяли участь: заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, голова Харківської облради Сергій Чернов, перший заступник голови облради Олена Олешко, начальник Головного управління економіки Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин, директор Науково-дослідного центру індустріальних проблем розвитку НАН України Микола Кизим, голови постійних комісій обласної ради та керівники політичних фракцій.

Як зазначив в ході засідання заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, при розробці Стратегії сталого розвитку регіону автори Стратегії намагалися максимально врахувати думки, висловлені на всенародному обговоренні проекту.

«У круглих столах з обговорення проекту Стратегії взяли участь понад 300 осіб. Ми отримали близько 400 пропозицій, надісланих харків'янами в бокс, який був розташований у холі Харківської облдержадміністрації, - підкреслив у ході засідання заступник голови ХОДА.

- Мене засмутив той факт, що ми не отримали жодної пропозиції від представників політичних партій. Більше того, вони не були присутні на круглих столах, які проводилися на базах найбільших харківських ВНЗ. Ми були змушені опрацьовувати програми політичних партій, з якими вони йшли на вибори, щоб в Стратегії були враховані і їхні інтереси».

Також Юрій Сапронов відзначив, що всі думки фахівців та зацікавлених громадян були враховані. На підставі цих пропозицій до проекту були внесені поправки. За його словами, остаточний варіант проекту Стратегії буде відданий до друку 22 грудня 2010 року.

Нагадаємо, що проект Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року буде розглянуто 23 грудня на пленарному засіданні III сесії Харківської обласної ради. Планується, що разом з депутатами Харківської облради документ буде обговорювати заступник міністра економіки України Анатолій Максюта.