Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Роздрібні ціни на молочну продукцію і м'ясо птиці знизилися

Роздрібні ціни на молочну продукцію і м'ясо птиці знизилися

Віце-губернатор Юрій Сапронов відзначив зниження ринкових цін на молочну продукцію і м'ясо птиці. «Зниження роздрібних цін у великих супермаркетах стало результатом вимог Антимонопольного комітету до основних виробників і роздрібних мереж. За інформацією АМКУ, роздрібні ціни на молочну продукцію знизилися в середньому на 10-15%, на твердий сир - близько 25%, охолоджене м'ясо птиці - на 5%. Комітет також зобов'язав великі торгові мережі забезпечувати економічно обгрунтовані ціни на продукцію та укладати прямі контракти з виробниками», - повідомив заступник голови ХОДА.

Харківська обласна державна адміністрація задовго до рішення АМКУ почала проводити системну, послідовну роботу з недопущення необгрунтованого зростання цін на основні продовольчі товари (організація постійно діючих ярмарків, Меморандум взаєморозуміння і інші заходи).

Юрій Сапронов підкреслив важливість підписаного Меморандуму взаєморозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, представниками державних органів контролю, виробниками основних продовольчих товарів, суб'єктами оптової торгівлі та мережами супермаркетів продовольчого профілю.

«У супермаркетах вже з'явилися стенди з соціальними продуктами харчування і продукцією харківських виробників. Найближчим часом ми представимо харків'янам звіт про ціни у всіх супермаркетах, які підписали Меморандум», - повідомив Юрій Сапронов.