Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі районні телекомпанії області будуть об'єднані в єдиний інформаційний простір

Всі районні телекомпанії області будуть об'єднані в єдиний інформаційний простір

Про плани обласної державної адміністрації щодо об'єднання всіх районних електронних засобів масової інформації в єдиний простір сьогодні на нараді з керівниками райтелекомпаній розповіла начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.  

У рамках Програми інформатизації Харківської області на 2011-2013 роки передбачено створення єдиного серверу, де всі телекомпанії області зможуть обмінюватися відеоматеріалами про події з життя свого району та обласного центру. Це дозволить урізноманітнити інформаційну палітру новинних випусків як районних телеканалів, так і обласного державного телебачення. А також дозволить економити значну частину коштів, яка сьогодні витрачається ХОДТРК на відрядження у віддалені точки області.

«Створення подібного сервера назріло вже давно, - зазначила Вікторія Маренич. - Але тільки зараз, коли нове керівництво облдержадміністрації впритул зайнялося впровадженням Програми інформатизації Харківської області, ми підійшли до вирішення цього завдання. Наша мета - налагодити якомога більш повний обмін інформацією, щоб жителі різних районів нашої області та самого обласного центру мали більш повне уявлення про життя Харківщини».

Також директори районних телекомпаній були ознайомлені з проектом Програми розвитку інформаційного простору Харківської області, впровадження якої ініціює управління у справах преси та інформації.