Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У селі Нескучне відкрито меморіальну дошку Зинаїді Серебряковій

У селі Нескучне відкрито меморіальну дошку Зинаїді Серебряковій

9 грудня в селі Нескучному було відкрито меморіальну дошку відомій художниці Зинаїді Серебряковій, з нагоди 126-річчя від дня її народження. Після церемонії відкриття меморіальної дошки на приміщенні клубу, керівники області та району поклали квіти до підніжжя пам’ятника загиблим воїнам.

 За інформацією офіційного сайту Харківської райдержадміністрації, у заході взяли участь представники керівництва області та району, краєзнавці, літератори, мистецтвознавці, представники засобів масової інформації, представники громадськості та молодь.

У місцевому клубі села Нескучне вже давно функціонує постійна експозиція з історії маєтку Євгена Лансере (батька художниці), репродукцій багатьох її полотен, копій архітектурних проектів деяких споруд, зведених по всій Російській Імперії знаменитими родичами, численні книги й публікації про життя і творчість Зінаїди Євгенівни.

Спілкуючись з місцевими жителями, Сергій Чернов зазначив, що саме туристична сфера, пов’язана з ім’ям знаменитої художниці Серебрякової, допоможе поступово розвивати цей невеликий населений пункт Передмістя.

«Керівництво області підходитиме до цього поетапно - спочатку максимально подбаємо про розвиток інфраструктури села, потім проведемо дослідження на території колишньої садиби і замовимо проект щодо можливості відновлення елементів музейної інфраструктури.

Обов’язково потрібно тісно співпрацювати з родичами та нащадками Зінаїди Серебрякової, які зараз мешкають за кордоном. Саме таким чином обласне та районне керівництво намагатиметься зберегти для історії це знакове місце для численних шанувальників творчості нашої землячки», - зазначив Сергій Чернов.

Заключним етапом святкових урочистостей стало відвідання музейної експозиції Лансере-Серебрякових у приміщенні Веселівської загальноосвітньої школи.