Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громадяни, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, зможуть безоплатно обслуговуватися в низці закладів Академії медичних наук України. Ігор Шурма

Громадяни, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, зможуть безоплатно обслуговуватися в низці закладів Академії медичних наук України. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні під час засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, мешканці Харківської області, що мають статус «чорнобильців», зможуть безоплатно обслуговуватись в низці закладів Академії медичних наук України. Зокрема, укладені договори соціального партнерства про позачергове та безоплатне лікування за направленням обласного та міського управлінь охорони здоров’я з Інститутом медичної радіології ім. Григор’єва, а також Інститутом загальної та невідкладної хірургії про безоплатне лікування дітей. Крім того, такий договір укладений з Європейським радіологічним центром, який розташований на базі міської лікарні №8.

Ігор Шурма зазначив, що спектр надання безоплатних медичних послуг чорнобильцям буде розширюватися. Зокрема, на черзі підписання договору соціального партнерства з Інститутом терапії ім. Малої АМН України.
Як повідомив начальник Головного управління охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, управлінням виданий наказ про безоплатне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, в медичних закладах області за направленням Обласного диспансеру радіаційного захисту населення.