Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область продовжує відновлювати своє потужне виробництво та інвестиційну привабливість регіону. Ігор Зубрич

Харківська область продовжує відновлювати своє потужне виробництво та інвестиційну привабливість регіону. Ігор Зубрич

 9 грудня 2010 року в селі Мечебилове, Барвінківського району відбулося відкриття оснащеного передовим обладнанням «забійного цеху» на базі місцевого господарства ТОВ «Агрофірма «Лан».

За словами голови Барвінківської райдержадміністрації Івана Бовдуя, тепер є можливість приймати відповідну свинину від населення за оптимальною для продавців ціною. Зараз продовжуються активні пошуки ринків збиту, зокрема в сусідніх областях.

Також він зазначив, що відкриття цеху дало нові робочі місця і можливість реалізовувати перероблену продукцію тваринництва за кращими європейськими взірцями і за прийнятною ціною для споживачів. «Радує, що останнім часом у районі набуває розвитку сільгоспвиробництво, поступово вирішуються питання газифікації населених пунктів, утримання належного стану доріг, освітлення вулиць, надається допомога школі, дитсадку та фельдшерсько-акушерському пункту», - сказав він.

Начальник Головного управління агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Ігор Зубрич підкреслив, що на прикладі «Лану» ми побачили дійсно залучення закордонних, а зокрема, датських інвестицій на Слобожанщину. А це, в свою чергу посприяє подальшому розвитку інвестування зарубіжних підприємців на Харківські сільгосппідприємства та фермерські господарства.

«Держава не може обійтися без вливання іноземних інвестицій. Саме тому, Харківська область продовжує відновлювати своє потужне виробництво та інвестиційну привабливість регіону», - акцентував Ігор Зубрич.