Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові планується створити будівельне підприємство для зведення військового містечка

У Харкові планується створити будівельне підприємство для зведення військового містечка

«Я зараз працюю над пілотним проектом. Його ідея полягає в тому, щоб недалеко від Харкова виділити 300 га землі під будівництво великого військового містечка. Я думаю, що цим питанням займеться підприємство, створене на базі однієї з будівельних компаній міста, яке буде зводити недорогі одноповерхові будинки», - повідомив у ході наради «Стан будівництва в Харківській області. Перспективи розвитку» голова ХОДА Михайло Добкін.

За словами керівника області, отримати житло в даному військовому містечку зможуть військовослужбовці, які потребують житла, а також військові пенсіонери.

«Наше військове містечко прийме військовослужбовців Харківського регіону та інших областей України. На реалізацію проекту можуть бути задіяні фінанси, які виділяє Міністерство оборони на розселення сімей військовослужбовців», - підкреслив Михайло Добкін.

Очікується, що 1 кв. м в щитовому будинку військового містечка, який буде зданий під ключ, обійдеться державі у 550 - 600 доларів США.

«З цим проектом Харківська область отримає найпотужніше підприємство, яке займатиметься будівництвом і приносити додаткові гроші в економіку нашого регіону. Найголовніше, що при реалізації цього проекту ми отримуємо компактне проживання величезної кількості молодих людей з вищою освітою, які вміють працювати як руками, так і головою», - додав він.