Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кількість дозволів, необхідних для початку будівництва, буде скорочено в кілька разів

Кількість дозволів, необхідних для початку будівництва, буде скорочено в кілька разів

На даний момент для отримання дозволу на будівництво необхідно витратити 415 днів. При цьому забудовникам доводиться оформляти 93 види дозвільних документів, кожен з яких потребує значної витрати часу, а нерідко і коштів. Згідно з новим законодавством, кількість дозволів буде скорочено до 23, а можливо, і до 9 документів.

Про це в ході наради «Стан будівництва в Харківській області. Перспективи розвитку» 9 грудня повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

Зокрема, за його словами, потребує спрощення система технічних узгоджень, які проходять забудовники з підприємствами-постачальниками комунальних послуг.

«Я не можу сказати, що неправильно поводяться підприємства-монополісти, які погоджують питання водовідведення, надання води, газу, електрики. У них теж стоять свої завдання, але сьогодні за рахунок будівництва це робити не можна. Ми повинні виробити свої пропозиції щодо нових підходів, які дозволять і мережі не перевантажити, які і так в дуже поганому стані знаходяться, і будівельну сферу підтримати», - сказав голова області.

Також Михайло Добкін зазначив, що необхідно вирішити питання відрахувань на соціально-економічний розвиток.

«Відрахування на соціально-економічний розвиток - це добре, але якщо вони вбивають будь-комерційний інтерес у будівельників, то від них теж треба відійти, поки галузь на ноги не стане», - підкреслив він.