Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Аналіз боргів із зарплати та внесків до Пенсійного фонду в районах ведеться окремо по кожному підприємству. Ігор Шурма

Аналіз боргів із зарплати та внесків до Пенсійного фонду в районах ведеться окремо по кожному підприємству. Ігор Шурма

7 грудня в м.Балаклія під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулося засідання Тимчасової комісії з питань виплати заборгованості по заробітній платі і внескам до Пенсійного фонду. Як було зазначено під час наради, заборгованість по зарплаті по підприємствах, установах та організаціях Балаклійського району за статистичними даними станом на 1 листопада становила 2 млн. 756,6 тис. грн. Заборгованість економічно активних підприємств становить 2 млн. 524,7 тис. грн.: в тому числі ТОВ «Українська геофізична компанія» – 1 млн. 390,8 тис. грн., дочірнє підприємство дослідний завод ВАТ «Турбогаз» - 998,2 тис. грн., дочірнє підприємство Племзавод «Курганський» - 135,7 тис.грн. За оперативними даними сума заборгованості станом на 1 грудня року складає 2891,8 тис. грн. Заборгованість до Пенсійного фонду станом на 1 грудня становить 6 млн. 555,8 тис. грн.

Як зазначив Ігор Шурма, аналіз структури боргів дав можливість членам комісії індивідуально підійти до кожного підприємства-боржника.

За словами Ігоря Шурми, зараз триває досудове слідство у справі по боргах ТОВ «Українська геофізична компанія». «Існує два шляхи вирішення питання виплати зарплати на цьому підприємстві. Або його буде фінансувати власник, яким є НАК «Надра України», або потрібно піднімати питання про його банкрутство. Тому було направлено лист до першого віце-прем’єр-міністра міністра України Андрія Клюєва з проханням розібратися в цій ситуації», - зазначив заступник голови ХОДА.

Заборгованість на ВАТ «Турбогаз» виникла через банкрутство партнера в Узбекистані. Ухвалено рішення направити лист в Міністерство закордонних справ, Службу безпеки України та Адміністрацію Президента з метою вжиття заходів щодо виконання умов договору, який був укладений в рамках міждержавних угод. По ДП Племзавод «Курганський» складений графік погашення боргу, складений на основі отримання результату від запровадження нових технологій та збільшення прибутку.

Ігор Шурма також повідомив, що матеріли по кожному підприємству-боржнику направлені в прокуратуру. Також в районі створена робоча група з вивчення структури заборгованостей, до складу якої увійшли представники управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, управління Пенсійного фонду, Територіальної інспекції праці та прокуратури.