Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Хай тест з англійської мови буде максимально складним. Вадим Ландсман

Хай тест з англійської мови буде максимально складним. Вадим Ландсман

Як відзначив у ході прес-конференції 8 грудня заступник голови ХОДА Вадим Ландсман, тести зовнішнього незалежного оцінювання з англійської мови відповідають всім необхідним вимогам.

«Хай тест з англійської мови буде максимально складним. Досить вже нам бути німими у світі. Хочу підкреслити, що ідеальне тестове завдання – це коли один його вирішує, один – ні. А в нас система освіти з іноземної мови недосконала: нерідко вчителі вчать дітей просто на елементарному рівні. Нам потрібно це змінювати», - підкреслив заступник голови області.

У свою чергу директор Українського Центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук зазначив, що тест з англійської мови відповідає оптимальним показникам складності.

«Якісний тест чи не неякісний – показують результати психометричного аналізу, коли за певною схемою за допомогою математико-статистичних методів визначається середня складність завдання, визначається Альфа Кронбаха, яка показує валідність тесту. Так от за результатами психометричного аналізу тест з англійської мови відповідає оптимальним показникам. У нас є і ті, хто склав цей тест з відмінними результатами, і ті, хто його не склав. А взагалі результати тесту показали, що в нас є величезна кількість людей, які не знають англійську мову (близько 47%), а решта – знають. І між ними невеличких прошарок тих, хто знаходиться в перехідній ситуації», - повідомив він.

За словами Ігоря Лікарчука, вже піднімалося питання про запровадження різнорівневих тестів як з іноземної, так і з української мови для абітурієнтів, які вступають на філологічні факультети, та тих, хто навчатиметься за іншими спеціальностями. Проте наразі ректори вузів таку пропозицію відкидають, оскільки це ускладнить роботу приймальних комісій.